INNOVATIE

 Home / INNOVATIE

Our innovations: Cooling in the safest and most energy efficiënt way. Being in Control

Controleren wat goed is, is in het huidige tijdperk van Smart Industry of Industrie 4.0 niet meer noodzakelijk. Het toepassen van intelligente sensoren en communicatie technologie levert data op die bruikbaar kan worden ingezet in uw onderhoudsmanagement. Het toepassen van algoritme op deze data voorspelt de onderhoudsintervallen zodat het onderhoud uitgevoerd kan worden wanneer het noodzakelijk is. Dit verhoogt de productiviteit van uw productie en verlaagt de onderhoudskosten.

Het EWK Smart Care programma voorziet in deze behoefte.

De Smart koeltoren brengt grote voordelen die niet alleen de levensduur van de koeltoren en zijn componenten ten goede komt, het monitort ook real time de prestaties van de koeltoren. De koeltoren is standaard voorzien van:

  • Frequentieregeling
  • Pomp aansturing
  • Temperatuursensoren
  • Natte bol sensor
  • Touch screen
  • Remote acces, voor online monitoring

De intelligente software zorgt voor de meest efficiënte bedrijfsvoering van de koeltoren. Waarbij onder andere de mogelijkheid bestaat om de koeltoren op verschillende momenten bijvoorbeeld langzamer te laten draaien zodat de geluidsbelasting minder is.

Smart koeltoren van EWK

Smart koeltoren van EWK

Diverse sensoren detecteren de status van de installatie

De EWK-Smart koeltoren is een open of gesloten koeltoren waarbij koelwater direct of indirect wordt teruggekoeld. De Smart koeltoren is een Plug & Play koeltoren, dit houdt in dat EWK de koeltoren voorziet van een schakelkast met frequentieregelaar voor de ventilator en pomp aansturing. Daarnaast wordt de installatie voorzien van sensoren die de meest essentiële waardes van een koeltoren meten, zoals de ingaande en uitgaande temperatuur, natte bol temperatuur, vervuiling van de warmtewisselaar etc. Deze sensoren worden gebruikt voor het aansturen van de koeltoren en om te bepalen of de installatie energie efficiënt werkt.

Touch screen bediening

Touch screen bediening

Direct de actuele staat van de koeltoren uitlezen

Het 7" touchscreen is het hart van de bediening van de koeltoren. Alle actuele waarde en instellingen zijn uit te lezen en aan te passen zodat de koeltoren eenvoudig uw proces kan volgen. De intelligente software reageert direct op wijzigingen in de instellingen en geeft een een korte historie van waardes. 

De data die wordt gegenereerd door de koeltoren wordt door een draadloze NB-IOT (4G) verbinding van Ericsson naar een Cloud Database geleidt. In de database wordt de data bewaard waardoor de historie voor jaren bewaard blijft en tevens is dit de plaats waar het online dashboard de gegevens vandaan haalt. 

Online dashboard

Online dashboard

Analyse en alarmering van de prestatie van de koeltoren

Het online dashboard is de weergave van het touchscreen aangevuld met externe gegevens. Tevens zijn hier de alarmwaarde in geprogrammeerd zodat u op de hoogte wordt gebracht wanneer de koeltoren een aankomende storing verwacht. U heeft dan ruim de tijd om preventieve maatregelen te treffen. Energie monitoring en capaciteit berekeningen vinden hier plaats en geven u de zekerheid van een efficiënt werkende koeltoren

Lees hier het artikel dat is gepubliceerd in RCC K&L

Lees hier het artikel dat is gepubliceerd in Maintenance Benelux

Lees hier het artikel dat is gepubliceerd in Waterforum