Condition Based Maintenance

 Home / Condition Based Maintenance

Condition Based Maintenance

Condition Based Maintenance verhoogt de inzetbaarheid van uw koelinstallatie  door gerichte acties op een voor u geschikt moment door de juiste mensen te laten uitvoeren. Toestandsafhankelijk onderhoud vindt plaats wanneer het u uitkomt, niet wanneer het u overkomt.

Cool Industries adviseert, levert en beheert een afgestemd productenpakket om Condition Based Maintenance toe te passen op koeltorens en verdampingscondensors. Door middel van vooraf bepaalde parameters geeft uw installatie aan wanneer er onderhoud nodig is.  Zo bespaart u op het uitvoeren van onnodig onderhoud en het overbodig vervangen van onderdelen.  

Trillingsanalyse

Trillingsanalyse

Zo’n 80% van de machinedefecten wordt veroorzaakt door lagerschade.  Door het uitvoeren van een trillingsanalyse komt u niet voor verrassingen te staan. Deze doeltreffende techniek analyseert 24/7 de conditie van de tandwielkast, aandrijfmotor en ventilator. Speciaal ontwikkelde hardware zorgt ervoor dat u meldingen ontvangt van dreigende schade

Flow - Druk metingen

Flow - Druk metingen

Slechte waterverdelingen veroorzaken vervuiling op de warmtewisselaar en hebben een negatieve invloed op de koelcapaciteit. Het meten van de flow in het sproeisysteem bevestigt of de warmtewisselaar voldoende wordt bevochtigd. In combinatie met een druksensor wordt ook vervuiling in het sproeisysteem vroegtijdig gedetecteerd.

Thermografie

Thermografie

Schade aan componenten is vaak niet te zien of te horen. Thermografische metingen bepalen de status van elektrische en mechanische installaties. Extra wrijving, verschil in wanddiktes, overbelasting of slijtage zijn vaak te herkennen aan warmtestralingen. Met behulp van een infraroodcamera worden deze hotspots in een installatie zichtbaar.