Firestone Smart Adiabatische koeler

 Home / Firestone Smart Adiabatische koeler

Firestone Smart Adiabatische koeler

Het koelen van hydraulische olie vraagt een andere kijk op koelen dan water. De viscositeit is onder verschillende temperaturen heel wisselend. Firestone had veel problemen om een stabiele olietemperatuur voor hun hydraulische pompen te krijgen, een van de oorzaken was dat de olie direct gekoeld werd door luchtkoelers. Hierdoor was er teveel variatie in de omstandigheden. Cool Industries heeft het systeem gescheiden door de olie met glycol te koelen en de glycol door middel van een Smart Adiabatische koeler te koelen op een vaste uitgangstemperatuur uit te sturen.

Het gehele project bevat de volgende componenten EWK-A adiabatische koeler met Smart besturing en monitoring – watervoorbehandeling – zéér efficiente platenwisselaar voor olie/ glycol – oliepomp en glycolpomp – leidingwerk – frame.

Deze aanpassing stelt Firestone instaat om de duur te testen van hun luchtveren continue te monitoren zonder dat ze op locatie aanwezig zijn, dit bespaart op manuren en vebeterd de kwaliteit van hun testen.

Technische gegevens:

Capaciteit:          265 kW

Temp in:               36 °C

Temp uit:              28 °C

Flow:                    31 m3/h

EC-fans:               2 x 6,5 kW

Pomp:                  3 kW