Koeltoren onderdelen

 Home / Koeltoren onderdelen

Koeltoren onderdelen

De betrouwbaarheid van uw koeltoren en verdampingscondensor is afhankelijk van het goed functioneren van de individuele onderdelen. Originele onderdelen geven u de zekerheid dat ze goed zijn bevonden door de fabrikant van de koeltoren.

Beschikbaarheid van de juiste onderdelen op het juiste moment is essentieel voor uw bedrijfsvoering, wij weten dat als geen ander. Door onze jarenlange ervaring in koeltoren onderhoud ontzorgen wij u door de juiste onderdelen te leveren tegen de beste prijs. 

Aandrijving

Aandrijving

De ventilator aandrijving van uw koeltoren is samen met de pomp het belangrijkste component om de capaciteit van de warmtewisselaar te benutten. Of te wel zonder lucht geen koeling. De motor, v-snaar aandrijving of tandwielkast en ventilatoren zorgen hiervoor. Deze onderdelen zijn aan slijtage onderhevig en wij adviseren u dan ook om deze op het juiste moment te vervangen zodat stilstand wordt voorkomen. Wij leveren aandrijvingen voor alle merken koeltorens.

Koelpakketten

Koelpakketten

Het koelpakket en druppelvangers zijn aan slijtage onderhevig door reiniging of afzetting van kalk en algen. Het tijdig vervangen van deze onderdelen voorkomt dat sproeiers verstopt gaan zitten en daardoor de capaciteit verlagen. U kunt bij ons terecht voor alle soorten en merken koelpakket en druppelvangers.

Pompen en sproeiers

Pompen en sproeiers

Zonder pomp geen koeling, koeltorens en verdampingscondensors zijn gebasseerd op het verdampingsprincipe en daar is waterverneveling voor nodig. De pomp en het sproeisysteem zorgen hiervoor. Een goede bevloeiing van de warmtewisselaar is hierin essentieel. Door onze ervaring weten wij exact wat u nodig heeft voor uw installatie, ook van de andere merken dan EWK. 

Stuur mij een offerte voor onderdelen