SMART COOLBOX

 Home / SMART COOLBOX

Our believe: If you can't measure it, you can't improve it (Lord Kelvin)

Hoe zou het zijn als u vooraf weet dat u koelcapaciteit tekort komt in de warme periodes van het jaar of dat u vooraf wordt gewaarschuwd dat een electromotor defect raakt.        Wat als u continue inzicht heeft in het energie- en watergebruik van uw koeltorens en verdampingscondensors.

Een constante temperatuur en flow van uw koelwater heeft direct een positieve invloed op de kwaliteit van u eindproduct.

Hierdoor verbruikt u minder grondstoffen en is de output continue van dezelfde kwaliteit. 

Om invloed uit te oefenen op bovenstaande verbeteringen is het noodzakelijk dat u de actuele status van uw installaties inzichtelijk heeft. 

De Smart CoolBox gaat u daarbij helpen. 

Smart CoolBox met diverse sensoren

Smart CoolBox

Periodiek onderhoud aan koeltorens is noodzakelijk om de vervuiling van de waterbak, druppelvangers en luchtinlaatroosters te verwijderen. Het controleren van essentiële onderdelen (zoals pomp, aandrijving, waterkwaliteit en sproeisysteem) is continue mogelijk. Hierdoor krijgt u op ieder gewenst moment inzicht in de actuele staat van het component en met deze informatie kunt u uw onderhoudsplanning afstemmen. De Smart CoolBox levert deze informatie direct op een overzichtelijk dashboard waarop alarmen kunnen worden ingesteld. 

De Smart CoolBox geeft actuele en historische informatie over het technisch, thermisch en energetisch functioneren van uw koeltoren en verdampingcondensor. 

Plug and Play sensoren

Plug and Play sensoren

IO/ link sensoren digitale perfectie

De Smart CoolBox bestaat uit diverse sensoren die afgestemd worden op uw proces of wensen. U kunt zelf bepalen welke sensor u wilt toepassen en hoeveel. De sensoren worden plug and play geleverd, u dient alleen de sensoren te plaatsen op het onderdeel of leidingwerk. Wij leveren samen de sensor de adapters en kabels (10 meter). 

Typische grootheden zijn: Temperatuur - Druk - Trillingen - Rotatie - Stroom - Niveau - Geleidbaarheid - Luchtvochtigheid (natte bol)

Insight dashboard

Insight dashboard

Actuele proces en installatie gegevens

Het online dashboard geeft actuele informatie over de staat van uw koeltoren, zowel mechanisch thermisch als energetisch. De data wordt bewaard in onze ISO 27001 gecertificeerde Cloud database, hierdoor heeft u altijd inzicht in de data onder verschillende omstandigheden. Met betrouwbare data kunt u uw proces verbeteren.

Abonnement

Abonnement

Inzicht en alarmering

Inzicht in de data van de koeltoren, verdampingscondensor of waterbehandeling is essentieel voor een optimale bedrijfsvoering. Cool Industries biedt een abonnement waarbij u direct inzicht heeft in actuele en historische proces informatie. In het dashboard stelt u (pre) alarmen in zodat u voor overschrijding van de maximale waarde kunt ingrijpen voordat productie er last van heeft. Dit noemen wij In-Control zijn.

Bekijk het filmpje over de Smart CoolBox

Wat kan de Smart CoolBox voor mij betekenen?